Paard kopen

Aankoop van een paard of pony

Een betrouwbaar taxatierapport zorgt ervoor dat u een reële prijs betaalt bij aankoop van een paard of pony. Wilt u een paard kopen? Eerst zult u uzelf af moeten vragen wat voor een paard bij u past. Wat uw wensen zijn. Bijvoorbeeld welk type paard, of een bepaald ras of soort, hoe groot mag het toekomstige paard zijn. Waar ga ik hem voor gebruiken, dressuur, springen, Eventing of lekker een paard om heerlijk recreatief te gebruiken. 

Als u voor uzelf uw ‘verlanglijst’ gemaakt hebt en u hebt uw eventuele toekomstige paard gevonden gaat u het paard proberen. Kijken of het betreffende paard bij u past wat betreft uw wensen. Mocht dit zo zijn raden wij u aan om zeker nog een tweede keer te gaan proberen.

Bemiddeling bij aankoop en verzorgen van taxatierapport

Mocht alles kloppen na deze tweede keer, dan gaat u in overleg over de aankoopprijs. Wij raden u altijd aan om het paard door een erkende paarden dierenarts te laten keuren. Afhankelijk van de waarde en het gebruiksdoel minimaal klinisch, dit kunt u aanvullen met röntgenfoto’s. Mocht dit alles in orde zijn, zouden wij altijd een koopcontract opstellen. Wat daar precies in moet staan kunnen beide partijen onderling beslissen. In deze kan Tonnie bemiddelen zowel bij de aankoop, als wel een taxatie rapport verzorgen.

Paard kopen als belegging

Ook bij het investeren in een paard of pony als belegging zorgt een taxatie ervoor dat de aankoopwaarde niet te hoog is en u hierdoor een lager rendement behaald.