Taxatie aanvragen

Indien u een paard of pony wenst te laten taxeren, kunt u contact met Tonnie opnemen via het contactformulier, telefoon of email. Op basis van een aantal gegevens ontvangt u een offerte. Bent u akkoord? Dan wordt er in overleg een datum voor taxatie gepland. 

Wat houd een taxatie in:

U dient het paspoort en indien aanwezig, het eigendomspapier/stamboekpapier en röntgenrapportages mee te nemen op de taxatiedag. De identiteit/aftekeningen van het paard of de pony worden gecontroleerd m.b.v. een chipreader. Ook meet de taxateur het paard in met de meetstok.

Het exterieur van het paard wordt beoordeeld op stand. Hiervan worden foto’s gemaakt. De stap en de draf worden bekeken op de harde achtergrond, alsmede op de zachte ondergrond, inclusief de galop. Indien het paard beleerd is, worden de bewegingen / de sprong ook onder het zadel bekeken. Dit wordt vastgelegd op film. De taxateur stelt vragen over sportprestaties, de gezondheid, het gedrag in de omgang, het stalgedrag en eventuele stalondeugden. 

Op basis van alle verzamelde gegevens stelt de taxateur het taxatierapport op welke na opname aan de opdrachtgever zal worden verstrekt. 

De waarde

De waarde (excl. BTW) kan op verschillende manieren getaxeerd worden:

  • De waarde in het economisch verkeer (meest gebruikt)
  • Executiewaarde bij gedwongen verkoop
  • Onderhandse verkoopwaarde
  • Vervangingswaarde.

Taxatie aanvragen?